VELIKE PREDNOSTI TRAVNE RUŠE

Takojšnja ozelenitev

 V nekaj urah je podoba vrta oz. okolice popolnoma spremenjena. Gosta in strnjena travna ruša brez plevela. Zelenica, kot da ste jo negovali vsaj eno leto z visokim strokovnim znanjem in izkušnjami. Takojšnja ozelenitev ni odvisna od letnega časa. Travno rušo se lahko v Sloveniji polaga od marca do vključno novembra.

Primerna za kakršenkoli vrt ali igrišče

Na slovenskih tleh vzgojena travna ruša je sestavljena iz mešanice trav, ki zagotavljajo trden, gost sklop ruše. Sestava trav v ruši je optimalna za naše podnebne razmere. Ker so travni svitki vzgojeni od setve do polne zrelosti za presaditev v Sloveniji, so zagotovljeni pogoji za dolgoživost in gost sklop. 

Travna ruša v priročnih svitkih je živa

Travna ruša v svitkih je živa in je optimalno pripravljena za prestavitev in nadaljnjo rast. Živa je, to ni nekaj umetnega. Ko jo položimo na novo podlago, potrebuje za rast ustrezno nego kot vsaka zelenica – redno košnjo, primerno zalivanje in občasno gnojenje.

Gosta, kompaktna, kot da je od nekdaj tam

S polaganjem travne ruše v zvitkih se izognemo najbolj občutljivim fazam do vzgoje travne ruše. Te so: setev (vprašljivost primesi plevelov v semenu, opremljenost s specialno sejalnico), prva košnja (običajno za vrt nimamo ustrezne kosilnice), čas setve (optimalna sta le dva meseca in običajno se bojujemo z blatom, prahom ali obojim, preden postane travna ruša dovolj gosta, pa še pleveli v tleh, ki so v prednosti pred travnim semenom). Položena travna ruša je pohodna v petih do sedmih dneh, za intenzivno uporabo, pri čemer so mišljena nogometna igrišča, igrišča za tenis, golf ipd., pa pet tednov.
Ob kakšnih okroglih obletnicah si zaželimo zabavo na vrtu s pravo  angleško  travico. Neodvisno od območja v Sloveniji potrebuje travna ruša od pet do deset dni od dneva, ko je položena; videti bo, kot da je že od nekdaj tam. A tudi po praznovanju vam bo ostala.